Wedstrijdverslag Meppel AZ HS 2 – ODS HS 1

Wedstrijdverslag Meppel AZ HS 2 – ODS HS 1

vv Meppel AZ HS 2 – ODS HS 1

Wedstrijdverslag Heren 2 – 6 februari 2016

De verrassende overwinning van vorige week op HeVoC was natuurlijk een opsteker voor ons. Daardoor zat het team van coach Hans Hoekstra voorafgaand aan de wedstrijd in een flow. In Januari werden alle 5 wedstrijden namelijk met een overwinning afgesloten.
Helaas niet allemaal met het gewenste resultaat van 4-0, de ploeg slaagde er namelijk nog niet in om 4-0 te winnen van welke tegenstander dan ook. Daar moet ook eens verandering in komen, vindt Heren 2 van Meppel AZ. Ook omdat de 6e plek waar Meppel nu staat, weer eens verhoogd moet worden.
Vandaag is er weer een kans om dat dan eindelijk waar te maken: 4-0 winnen. En wel tegen een tegenstander die lager op de ranglijst staat: ODS HS 1 uit Beetsterzwaag. De uitwedstrijd ging met 3-2 verloren in Sporthal Revalidatie Friesland. Daar konden we nog tevreden zijn met 2 punten, omdat het spel van Heren 2 daar niet echt scherp en overtuigend was.

Maar vandaag kunnen we ons revancheren voor het puntenverlies in Friesland.
We hadden ook een jarige Job in ons midden: Matthijs was die dag 16 jaar geworden.
Hierdoor kreeg hij een motiverend gevoel voor deze wedstrijd.
We feliciteren je nog van harte namens heel Meppel AZ!

De 1e set openden we met matige scherpte, er was nog geen echte overtuiging.
Dat was ook te lezen aan de stand, dat enorm gelijk opging. Het was constant punt voor hun, punt voor ons, punt voor hun, etc. Daarna begonnen we ons spel weer op te pakken. Met name Jan was daarin ons grote voorbeeld. Hij hield het team scherp en hielp de rest
van de spelers in de wedstrijd. Dit pakte uiteindelijk uit tot een stand van 24-24, een gelijkspel dus. 2 punten verschil moesten dus het verschil brengen.
Het was een spannende set, een echte thriller. Of het nou verdiend was of niet, Meppel pakt deze set met een stand van 26-24.
In de 2e set was het team weer bij de pinken en was er weer beleving in de Sporthal, omdat Meppel wegliep in de stand met duidelijke overtuiging. In de pass werd libero Julian daarom niet meer zo vaak opgezocht door de tegenstander. Daardoor was Harmen-Auke de man die de meeste ballen bij de serve kreeg en hij maakte natuurlijk ook bijna geen fouten. Er werd natuurlijk ook koelbloedig aangevallen. Johan had een paar harde slagen in huis, en Rob Spithoff sloeg vrijwel elke bal goed die Jan met een kort tikje achterover gaf aan de mids van Meppel. Buitenspelers Harmen-Auke, Kelvin en Hans deden hetzelfde, met overtuiging de bal in het veld van de tegenstander smashen. Na een stand van 20-14 in het voordeel van Meppel mocht ook de jarige Matthijs wat minuten gaan maken.
En dat loonde, want ook mede dankzij hem haalt Meppel deze set binnen met 25-18.

In de 3e set was het duidelijk dat we deze set moeten pakken om de overwinning uit het vuur te slepen. Het vertrouwen was groot, maar op het veld moest dat natuurlijk ook blijken.
In deze set werd diagonaal Rob Wagenaar ingebracht als vervanger voor diagonaal Hans Korthuis. Na zijn afwezigheid van vorige week liet hij hier in Meppel zien dat hij zeker een goeie bijdrage levert wanneer hij in het veld staat.
Deze set ging alleen niet zo makkelijk als de vorige, er werd geen pit meer in de strijd gegooid. Genoeg reden voor coach Hans Hoekstra om een time-out aan te vragen.
Maar ook na deze time-out waren we niet echt bij de les en kregen we steeds een grotere achterstand te verwerken. Na 3 punten achterstand werd het ineens 6 punten achterstand.
Hans Hoekstra probeerde nog een ‘gouden wissel’ te maken door Robbert in het veld te brengen voor Kelvin om de pass onder controle te krijgen. Dat bracht de achterstand wel in mindering, maar de set was niet meer te redden en eindigde in 21-25 voor ODS.

Het moest dan maar in de 4e set gebeuren. De 4-0 was dan geen mogelijkheid meer, maar nog wel een klassieke 3-1 overwinning voor Meppel. Maar deze set bleek wel de langste set in deze wedstrijd. Niet alleen doordat er telkens een gelijke stand op het bord stond, maar ook omdat er soms wat onduidelijkheden waren over dat de bal in was, of dat spelers nog niet klaarstonden terwijl de scheidsrechter al heel snel het spel heeft voortgezet.
Maar Meppel zelf was ook niet al te overtuigend in deze set, misschien dat dit komt vanwege de net genoemde situaties. Maar Heren 2 was natuurlijk geen Heren 2 geweest als er ook goed spel naar boven kwam. Coach Hans Hoekstra heeft aangegeven dat we op ons eigen spel moeten letten en niet op het arbitrale duo. En dat pakte wel goed uit omdat Meppel het ineens weer in eigen hand heeft na een voorsprong van 2 punten. Maar hierna werd het eigenlijk niets anders dan telkens een gelijkspel. En dan weer dezelfde stand als in de 1e set: 24-24. Maar na weer een gelijke stand van 25-25, ging de vlam in de pan. De bal was overduidelijk in het veld geslagen van ODS. Heel Heren 2 van Meppel was hiervan zo overtuigd dat de spelhervatting een minuutje of 2 later was. Na een hevig gesprek met de arbitrage werd het punt, en ook de set uiteindelijk gepakt door de mannen uit Beetsterzwaag: 25-27.
Het wordt dus een verlenging, een 5e set, die we ook in Beetsterzwaag hadden. Die verloorden we toen. En nu was Meppel zo in gedachten bij de arbitrage dat ze de wedstrijd uiteindelijk uit handen gaven. Na een 7-8 achterstand en de veldwissel werd er nog van alles geprobeerd om proberen de boel om te draaien, maar deze wedstrijd kreeg een tragisch en misschien wel onverdiend eind. Het eindigde in een stand van 8-15 voor ODS
waardoor ze de wedstrijd wonnen met 2-3, dezelfde nederlaag dus als in Beetsterzwaag.
Na de wedstrijd kregen we wel een verrassing, want Matthijs is natuurlijk jarig en trakteerde op heerlijke taart. Dat deed de vieze smaak van de wedstrijd wegspoelen waardoor we ons helemaal focussen op eerherstel in de volgende wedstrijd.

Eindstand: 2-3, in het voordeel van ODS.
Vrijdag 12 februari spelen we om 20:00 de volgende wedstrijd in Oldemarkt tegen het nog onbekende DIOS HS 1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.