Wedstrijdverslag DIOS HS 1 – Meppel AZ HS 2

Wedstrijdverslag DIOS HS 1 – Meppel AZ HS 2

DIOS HS 1 – vv Meppel AZ HS 2

Wedstrijdverslag Heren 2 – 12 februari 2016
Na de geweldige winstpartijen in januari begon de maand februari helaas met een nederlaag tegen ODS HS 1 uit Beetsterzwaag. De mannen van Heren 2 waren niet in staat om het succes uit te breiden naar 6 overwinningen op rij. Het lukte dus wel om de topwedstrijden van vorige maand te winnen, maar niet om een ploeg onder ons op de ranglijst te verslaan.
Het was de zaak om deze nederlaag te vergeten en ons volop te richten op de wedstrijd van 12 februari tegen de mannen van DIOS HS 1 uit Oldemarkt. Dit is voor ons een nog onbekende tegenstander, die voor de wedstrijd op de 8e plaats op de ranglijst stond.
Het is een tegenstander die vooral in thuiswedstrijden de betere ploeg zijn, dus ons spel zal in deze wedstrijd zeker op de proef worden gesteld in Sporthal Dalzicht.

In de basis verving Rob Wagenaar op diagonaal de positie van Hans Korthuis, die op die dag een weekendje weg was.
De 1e set leek niet al te makkelijk voor Meppel AZ. Er werd nog niet scherp geopend aan onze kant omdat er nog teveel persoonlijke fouten werden gemaakt. Vooral in de pass was het nog net al te best. De goeie passing die we normaal kennen kwam in deze set nog niet uit de verf. Maar ook aan de kant van de serve ging het nog niet al te best. Er waren teveel ballen die over de achterlijn van de tegenstander werden geserveerd.
Dus er was niet echt eenrichtingsverkeer in deze set omdat DIOS telkens puntje voor puntje uitliep, daar viel ook heel wat voor te zeggen.
Het spel van Meppel was daarom niet enerverend genoeg en dus trekt coach Hans Hoekstra aan de noodrem door in deze set allebei de time-outs aan te vragen.
Maar de situatie bleek niet meer te redden toen DIOS op setpoint stond met een stand van 24-16. Het was met deze stand dus alles of niets. Het leidde helaas tot niets en de set ging met 25-16 naar DIOS HS 1.

In de 2e set werd de druk op de ketel verhoogd: “Deze set maar snel vergeten, er zijn er altijd nog 3.” Maar die druk werd uiteindelijk toch de omkeer in wedstrijd, want Meppel toonde deze set het initiatief en pakte gelijk een voorsprong van 4 punten. Het leek erop alsof DIOS de set toch weer uit handen geeft door Meppel in hun spel te laten uitbreiden.
En dat klopt, want deze set knokte Meppel zich inderdaad in deze wedstrijd en had ook het publiek uit Meppel vertrouwen dat we deze wedstrijd niet meer uit handen gaan geven.
Na een aantal goeie passes, aanvallen en set-ups was het verschil ineens 6 punten in het voordeel van Meppel. Zo wil onze coach ook Matthijs wat speelminuten gunnen om ook de spelvariatie goed te kunnen toepassen in deze wedstrijd. En dat bleek ook een gouden wissel. Want Matthijs was net als vorige week op zijn verjaardag als een echte waarde in ons team. En dat was misschien wel het beste wat er kon gebeuren, want de voorsprong werd zelfs uitgebeid naar 7 punten en werd binnengehaald door de mannen van Meppel met een eindstand van 18-25.
De 3e set kwam er iets meer rust in de spelers van Meppel AZ, maar aanvoerder Jan hield de lat nog wel hoog, omdat er wel gewoon gewonnen moet worden zonder dat er een 5e set uitkomt. Dit was 2 keer eerder namelijk wel overkomen en bleek uiteindelijk teveel voor Meppel omdat beide gevallen toch nog verloren werden gegaan.
Dus was het inderdaad de zaak dat we nu meer de druk verhogen op de tegenstander, zodat die nu ook meer fouten zullen maken dan wij in de 1e set deden.
Het begon met een paar mooie mid-aanvallen van Johan en Rob Spithoff.
Rob Spithoff was deze week nog ziek waardoor hij beide trainingen helaas over had moeten slaan. Maar hij liet zien dat hij ook zonder deze trainingen een goeie waarde heeft in ons team. Hij sloeg de ene bal na de andere in het veld.
Diagonaal Rob Wagenaar liet ook zien dat hij een ware vervanger is van Hans Korthuis.
Want hij kreeg zoveel motivatie voor deze wedstrijd dat hij zeker ook een aandeel heeft in deze wedstrijd. Maar ook onze aanvoerder Jan bleef met zijn slimme en tactische set-ups zeker overzicht houden op de wedstrijd en was hij daarmee nog steeds een van de besten uit ons team. Het werd nog wel spannend doordat Meppel toch nog wat punten heeft laten liggen en het positieve verschil steeds kleiner werd. Maar Meppel bleef wel scherp en had set nog steeds in eigen hand. Deze set was uiteindelijk een vermakelijke set voor niet alleen ons, maar ook voor onze meegereisde toeschouwers.
De set ging verdiend naar de mannen van Meppel met 22-25.
Het is tijd om deze wedstrijd te gaan beslissen in ons voordeel. De doelstelling bleef natuurlijk wel hetzelfde: deze set winnen. Alleen moesten we er nu voor zorgen dat het niet dezelfde situatie wordt als vorige week tegen ODS, toen we op het laatst nog verloren door een te spannende laatste set.
Deze set bleek toch iets lastiger dan de vorige 2 sets omdat DIOS nu wel deze set moest winnen om een goed resultaat te halen. Maar de mannen van Meppel wouden ook een goed resultaat halen door zelf deze 4e set te winnen. En dus was de spanning om te gieren.
Dat was ook te zien in deze set, want iedereen in het veld ging voor elke bal.
Er was veel beleving, er waren minder fouten en het was vooral een wedstrijd om niet te missen. Onder andere Harmen-Auke liet zien wat hij in huis heeft, veel tactische aanvallen en scherpe passes. Ook Kelvin zorgde voor een glimlach bij zijn vader/coach Hans. Hij had ook wat goeie aanvallen in huis. En mede door de reflexen en passes van Julian bleef deze set net als alle andere wedstrijden een set die altijd nog in je geheugen blijft zitten.
Al dit teamspel leverde uiteindelijk geen grote overtuiging, maar wel een spannende
stand: 22-24 in ons voordeel. DIOS kwam nog wel tot een puntje extra, maar in de echte spannende momenten bleef Meppel de overwinnaar. Het haalde de set binnen met 23-25 en boekte de eerste overwinning in februari van dit kalenderjaar.
De vieze smaak van de thuisnederlaag van vorige week was daarmee weggespoeld en het vertrouwen om de top te halen is wederom weer teruggekeerd.
Eindstand: 1-3, in het voordeel van Meppel AZ HS 2.
Zaterdag 20 februari spelen we om 18:00 uur de eerstvolgende wedstrijd buitenshuis tegen
Oudehaske HS 1, waar de 5e plek van de ranglijst op het spel staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.