Tweede ronde Open Cmv 2016 in Apeldoorn. Goed gedaan toppers!!!!

Tweede ronde Open Cmv 2016 in Apeldoorn. Goed gedaan toppers!!!!

Wedstrijdverslag Open Club Meisjes CMV

Zaterdag 13 februari mochten de meiden van het Open Club team in de halve finale uitkomen voor Meppel AZ. Dit keer reisden Noa Karsten, Romee Prinsen, Marit Buitenhuis, Marit de Boer, Lana Rengelink, Anouk de Jong, Lissi Kloosterman en de coaches Gezine de Jong en Karlijn Mooren af naar de Alternohal in Apeldoorn. Dit keer hoefden we er pas om 10.30 uur te zijn, dus de wekker stond dit keer niet heel vroeg.

Aangekomen in de Alternohal gingen we direct naar de kleedkamer. Daar kwamen we tot de ontdekking dat er nog een klein zaaltje aan de kleedkamer vast zat waar we de hele dag konden volleyballen, voetballen en andere spelletjes spelen. Na het omkleden kwamen Gezine en Karlijn de kleedkamer in en hadden we nog even wat afspraken gemaakt. De beide coaches hamerden er op dat we ons eigen spelletje moeten gaan spelen en niks van het scorebord aan moeten trekken. Gezine en Karlijn gaven al aan dat het een hele lastige klus zou worden om wedstrijden te gaan winnen, maar door zelf heel enthousiast te zijn, lol te maken en plezier te hebben gaan we er een leuke dag van maken waar we zelf veel kunnen leren. We hebben nog snel een foto gemaakt waarbij we onze nieuwe inspeelshirtjes aan hadden en begonnen toen met de warming-up.

De Boemel – Meppel AZ 2-0

De eerste wedstrijd begonnen we met Lissi, Lana, Anouk en Marit de Boer. Gelijk merkten we dat het niveau een stuk hoger lag dan de vorige keer. De meiden aan de andere kant van het net waren een stuk langer, konden harder slaan en serveerden lastiger dan we in de voorronde hadden meegemaakt. Ondanks dat wij niet zo lang zijn, hebben we door ons enthousiasme en doorzettingsvermogen toch veel ballen van de grond gehaald en gescoord. De eerste set hebben we erg goed gespeeld maar was de tegenstander net wat beter. We verloren met 25-19.
De tweede set begonnen Lissi, Lana, Marit de Boer en Noa. We gingen zelf wat meer fouten maken en hadden meer moeite met de opslagen van de meiden van De Boemel.

De ballen die we onder controle hadden werden mooie en lange rally’s en konden we af en toe een mooie bal scoren. Marit Buitenhuis kwam nog binnen de lijnen, waarna de tegenstander direct fout serveerde. We waren erg onder de indruk van de ‘drukke’ hal en konden ons ook moeilijk focussen op ons eigen spel. Deze tegenstander was voor ons een maatje te groot. We verloren de tweede set met 25-10.
Na de wedstrijd zijn we met z’n allen bij elkaar gekomen en hebben we nog een keer herhaald wat onze eigen afspraken zijn binnen het veld. We speelden namelijk niet zoals we getraind hadden. De korte evaluatie was even nodig ondanks dat iedereen precies wist wat je moest doen.

DOK – Meppel AZ 2-0

De tweede wedstrijd speelden we tegen DOK Dwingeloo. Dit was een team die we in de voorronde hadden zien spelen. Maar ook zij zijn, net als ons, in die 4 weken beter geworden. Dat het een mooie wedstrijd zou worden wisten we op voorhand.
Ook nu werd er begonnen met Lissi, Lana, Anouk en Marit de Boer. Het ging vanaf het begin af aan gelijk op. Mooie reddingen, goede opslagen en een aantal mooie aanvallen. Tot de 13 was het ontzettend spannend. Vanaf dat moment konden we het zelf niet meer afmaken. Ondanks dat we voor elke bal bleven vechten en veel verdedigde, kon de tegenstander een tandje bij schakelen waardoor wij meer foutjes gingen maken. Deze set verloren we met 25-16.
De tweede set kwamen was een kopie van de eerste set. Noa kwam het veld in en later ook Romee. Het bleef spannend en we vochten voor elke bal. Maar ook nu werd er vanaf de 12 punten door DOK Dwingeloo bijgeschakeld en konden wij niet mee met het niveau. Deze set verloren we ook met 25-16.
We hebben nu 2 wedstrijden verloren en zijn zo goed als zeker uitgeschakeld. De lastigste tegenstander krijgen we nog. We zijn nog even met zijn allen bij elkaar gaan zitten. Gezine en Karlijn zeiden dat ze super trots op ons zijn dat we de halve finale hebben gehaald, zo goed spelen, veel plezier hebben en zoveel geleerd hebben. Nog 1 wedstrijd te gaan waarin we kunnen laten zien wat we kunnen.

Meppel AZ – Set-Up’65 0-2

De eerste set wilden we er alles aan doen om het ze zo lastig mogelijk te maken. Lissi, Lana, Anouk en Marit de Boer begonnen. Vanaf het begin was duidelijk dat dit een hele moeilijke wedstrijd zou worden. Een van de meiden van Set-Up’65 was ongeveer 1,5 kop groter dan dat wij waren, en 2 andere konden erg hard slaan. Aan het net kwamen we te kort zowel qua lengte als in het bedenken van oplossingen. De punten die we kregen waren voornamelijk fouten van Set-Up’65. We hadden zelf niks in te brengen, maar we bleven enthousiast en zongen de hele set door. We verloren met 10-25
De tweede set begonnen Anouk, Marit Buitenhuis, Romee en Noa er stond niks meer op het spel en we konden vrij uit spelen. We hadden iets meer controle maar konden zelf geen aanval opbouwen. We maakten zelf te veel foutjes en de tegenstander was iets te goed. Lissi kwam erin voor Anouk, maar ook dit hielp niet. Deze set verloren we met 16-25.
We hebben van deze dag heel veel geleerd. We zagen dat we op de goede weg zijn, maar er nog lang niet zijn. We hebben een hele leuke dag gehad waarbij iedereen heeft gespeeld. We hebben laten zien dat we een heel enthousiast team zijn dat we ondanks een grote achterstand blijven vechten en plezier maken.
Nadat we snel gedoucht waren zijn we met zijn allen naar de MacDonalds gegaan en hebben daar nog wat gegeten.

Wij willen alle ouders, spelers van dames 1, bestuursleden en broertjes en zusjes bedanken voor het aanmoedigen en de gezelligheid en Arjen Kloosterman extra bedanken voor het fluiten van de wedstrijden!

Hieronder een impressie van de open cmv in Apeldoorn.

[vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1455450010511-fab6817b-89d3-4″ include=”7204,7205,7206,7207,7208,7209,7210,7211,7212,7213,7214,7215,7216,7217,7218,7219″][/vc_column][/vc_row]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.