etri.renzi.de SVI DS2 Zwolle – Van Dorsten Makelaars MAZ dames 1 » Volleybal Vereniging Meppel AZ

SVI DS2 Zwolle – Van Dorsten Makelaars MAZ dames 1

SVI DS2 Zwolle – Van Dorsten Makelaars MAZ dames 1

Pittige wedstrijd dames van Dorsten MAZ

Een aantal weken was het stil rondom de dames van Van Dorsten makelaars Meppel az . Maar eindelijk mochten ze dan gisteren weer spelen. Op verzoek van SVI Zwolle was de wedstrijd van afgelopen zaterdag verplaatst naar woensdagavond. Toen de dames van Zwolle in Meppel speelden waren zij duidelijk beter en gingen zij welverdiend met 5 punten naar huis. Mede hierdoor waren de dames van Meppel extra gemotiveerd om de strijd weer aan te gaan.
Coaches Kees Nijhuis en Arta Scholing begonnen de eerste set met Yvonne Zwiers en Sandra Pit op de midden positie, Karlijn Mooren als spelverdeler, Rianne Kok als diagonaal, Danielle Scholing en Rianne Nijholt als passer/loper en tot slot Marith Schrik als libero. De dames van Zwolle hadden een sterke service waar Van Dorsten Meppel in het begin moeite mee had. Later in de set kregen de passers van Van Dorsten steeds meer grip op de service en aanval van Zwolse kant. Hierdoor kon aan eigen kant steeds meer zelf aangevallen worden. Over en weer werden punten gescoord en de stand bleef de gehele set gelijk op gaan. Dit resulteerde in een spannende slotfase van de set. Kees Nijhuis nam bij een stand van 25-25 een time-out om zijn dames even rust te geven en opnieuw te motiveren. Na een spannende strijd werd deze set beslist met een hard geslagen bal van Danielle Scholing. Meppel wint de eerste set met 27-29.

Aan het einde van de eerste set is aan Meppeler kant Shanice van der Giessen binnen de lijnen gebracht en zij begint ook weer in de tweede set op de diagonaal positie. In de tweede set worden aan beide kanten veel fouten gemaakt. Wederom blijft het gedurende de gehele set spannend. Om de beurt scoren de ploegen wat wederom resulteert in een spannende slotfase van deze set. Meppel weet aan het einde van de set een voorsprong van 3 punten op te bouwen. Helaas bleek dit niet voldoende om de punten aan Meppeler kant te houden. Na een aantal slim geplaatste ballen van SVI weten zij de voorsprong weg te werken. Zwolle wint de tweede set met 27-25.
Aan het begin van de derde set brengen de coaches van Meppel Manon Beijer binnen de lijnen als passer-loper. De derde set begint moeizaam. De dames van Van Dorsten Meppel AZ hebben moeite om de pass onder controle te krijgen. Daardoor worden er aan Meppeler kant weinig aanvallen opgebouwd en vallen de punten vooral aan de kant van Zwolle. Meppel kijkt tegen aan achterstand van 4 punten aan als coach Kees een time-out neemt. Tegen het einde van de derde set worden aan de kant van Meppel te veel fouten gemaakt. Ook de derde set wordt gewonnen door Zwolle met 25-20.

Gebrand om deze set te winnen en dus er dus een vijfde, beslissende set uit te slepen, beginnen de dames van Van Dorsten Meppel AZ aan de vierde set. Na een lelijke val van Shanice van der Giessen is ook Rianne Kok halverwege de wedstrijd weer aan de selectie van Van Dorsten Meppel AZ toegevoegd. De energie aan Meppeler kant leek aan het begin van de vierde set wegzakt. De dames van Meppel moesten hard werken om de dames van Zwolle bij te houden. Door slordig spel aan de kant van Meppel werden er vooral punten gescoord dor SVI en verliest Meppel deze set en daarmee ook de wedstrijd. ‘We hebben goed gespeeld en een duidelijke verbetering laten zien ten opzichte van de vorige keer.’ aldus Coach Kees Nijhuis.

De herkansing voor de dames van Van Dorsten Makelaars MAZ volgt al snel. Aanstaande zaterdag staat Rouveen dames 1 op het programma. Wat wederom een spannende strijd beloofd te worden. Zaterdag 19 maart, 17:00u Sporthal Koedijkslanden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.