Reflex dames 3 – Van Dorsten Makelaars MAZ dames 1

Reflex dames 3 – Van Dorsten Makelaars MAZ dames 1

Hevige strijd voor dames Van Dorsten Makelaars

Vrijdag 19-02-2016: Reflex dames 3 – Van Dorsten Makelaars MAZ dames 1
Deze keer moest dames 1 van Van Dorsten Makelaars MAZ (8e op de ranglijst) op vrijdag avond tegen Reflex dames 3 (4e op de ranglijst) spelen. Arta Scholing nam de coaching voor deze wedstrijd op zich, omdat coach Kees Nijhuis niet aanwezig kon zijn. Dames 1 begon deze wedstrijd met: Rianne Nijholt, Karlijn Mooren, Rianne Kok, Yvonne Zwiers, Sandra Pit, Danielle Scholing en als libero Marith Schrik.
De eerste set moesten de dames van Van Dorsten Makelaars MAZ nog even in de wedstrijd komen. De pass was niet geheel onder controle en ze verloren daardoor veel punten. Maar halverwege de set kwamen de dames op gang. De passes liepen goed waarbij Karlijn Mooren de buitenaanvalsters goed kon bedienen. Op het laatst kwam Manon Beijer met een goede invalbeurt in het veld maar helaas lukte het de dames niet om de set te pakken en verloren de 1e set met 25-19.

De tweede set begonnen de dames met de zelfde opstelling als aan het begin van de eerste set. De passes liepen goed waardoor Karlijn kon variëren met haar aanvallers. De dames hadden wat moeite om te scoren door de goede verdediging van Reflex, maar met de slimme geplaatste prikballen van Rianne Nijholt en harde aanvallen van Danielle Scholing lukte het de dames toch. Het ging lange tijd gelijk op in deze set, later nam MAZ door sterk serverend vermogen van Karlijn Mooren wel brutaal de leiding. Helaas ontstond er op het laatste moment wat verwarring in het veld waardoor de dames uit Meppel het nog erg spannend maakten maar gelukkig konden ze zich herpakken en wonnen ze de set met 25-23.

De dames begonnen met volle moed aan de derde set. Manon Beijer bleef na een invalbeurt in de tweede set nu staan. Met de mooie passes van Daniëlle Scholing kon Karlijn Mooren goed de mid aanvalsters bereiken en maakte Yvonne Zwiers mooie punten met haar aanval. De dames vochten hard en met de mooie geplaatste ballen van Rianne Kok ging het toch weer knap gelijk op. Sandra Pit zat er goed bij met haar blok en Danielle Scholing maakte veel indruk met haar harde aanvallen. Helaas konden de dames het niet doorzetten en verloren ze de set met 23-25.

Met volle focus gingen de Dames van MAZ de 4e set in. Libero Marith Schrik had mooie reddingen. De dames waren mede hierdoor ook nu weer aan elkaar gewaagd. Helaas kwamen de dames halverwege de set in een dip. Shanice van Giessen kwam het veld in en na een mooie prikbal, sterke aanval en een mooie set-up kwamen de dames weer in het spel. Helaas duurde het niet voor lang. Er ging wat concentratie verloren, maar desondanks bleven de dames er hard voor werken. Helaas werd de set verloren met 25-20
Uiteindelijk na een lange boeiende strijd werd het 3-1 voor Reflex. De dames van Reflex hebben de winst zeker niet cadeau gekregen. Aankomende dinsdag staat L.V.C. op het programma voor de dames van Van Dorsten Makelaars Meppel- AZ. Het beloofd weer spannende wedstrijd te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.