Wedstrijdverslag van Dorsten/Meppel AZ dames 1 – Reflex dames 3

Wedstrijdverslag van Dorsten/Meppel AZ dames 1 – Reflex dames 3

Zaterdag mochten de dames van van Dorsten/Meppel AZ na 3 weken weer een wedstrijd spelen. Dit keer was Reflex uit Kampen de tegenstander.
Coach Kees Nijhuis startte met Yvonne Zwiers en Femke Groen op de midden positie, Rianne Kok als diagonaal, Manon Beijer en Rianne Nijholt als passer-loper en Karlijn Mooren als spelverdeler. Deze set begonnen de dames van Van Dorsten/Meppel AZ heel sterk. Door een goede servicedruk had Reflex weinig in te brengen. Rianne Nijholt bracht passend en verdedigend de ballen goed aan het net waardoor alle aanvallers bediend konden worden. Door slim te spelen en de dames van Reflex alle hoeken van het veld te laten zien kon van Dorsten/Meppel AZ een voorsprong opbouwen. De time-out’s aan de Reflex zijde konden het sterke spel van van Dorsten/Meppel AZ niet keren. Deze set werd met 25-15 winnend afgesloten.

De tweede set begonnen dezelfde 6 speelsters. Deze set voerde Reflex het tempo wat op. Kees Nijhuis vroeg bij een achterstand van 2-7 de eerste time-put aan. Helaas was de achterstand al zodanig en bleef Reflex in het zelfde tempo doorgaan, dat van Dorsten/Meppel AZ geen antwoord had. Van Dorsten/Meppel AZ bleef voor elke bal vechten. Maar het mocht niet baten. Deze set was met 18-25 voor Reflex.

De derde set startte van Dorsten/Meppel AZ met dezelfde speelsters. Deze set kwam van Dorsten/Meppel AZ wederom gelijk achter. Marith Schrik (passer-loper), Sandra Pit (midden), en Shanice van de Giessen (spelverdeler, waardoor Karlijn Mooren naar de diagonaal verhuisde) werden gedurende de set ingebracht door coach Kees Nijhuis. Van Dorsten/Meppel AZ bleef voor elke bal vechten. De vele persoonlijke fouten werden afgewisseld met goede perioden. De achterstand die van Dorsten Meppel AZ aan het begin op was gelopen kon niet meer ingehaald worden. Deze set werd 20-25 voor Reflex.

De vierde set startte de 6 dames die geëindigd waren. Van Dorsten/Meppel AZ had de pap op. Deze set kon er geen moment op het eigen niveau gespeeld worden. De persoonlijke fouten stapelde zich op. Deze set heeft Reflex ruim de helft van de punten cadeau gekregen wat resulteerde in een verlies van 6-25.
Van Dorsten/Meppel AZ heeft weer genoeg om op te trainen voor de wedstrijd van aankomende week. Dan strijden de dames van van Dorsten/Meppel AZ tegen SVI om de punten in Meppel te houden.
Let op, zaterdag 14 november spelen de dames van, van Dorsten/Meppel AZ om 18.30 uur in de Koedijkslanden, in verband met de sinterklaasintocht.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.