Van Dorsten Meppel-AZ DS1 tegen L.V.C. DS 1

Van Dorsten Meppel-AZ DS1 tegen L.V.C. DS 1

Afgelopen zaterdag gingen de dames van Van Dorsten MAZ de strijd aan met de dames van L.V.C. uit Lemmer. Het was de eerste keer dat deze teams tegenover elkaar stonden dit seizoen dus was het voor beide teams aftasten wat deze wedstrijd zou brengen.

De wedstrijd is begonnen met Shanice van de Giessen, Rianne Kok, Rianne Nijholt, Sandra Pit, Yvonne Zwiers en Manon Beijer binnen de lijnen. L.V.C. begon met een serie strakke services waar de dames van Van Dorsten MAZ moeite mee hadden. Hierdoor keken de dames van Meppel al snel tegen een achterstand aan. Doordat de dames van Van Dorsten Meppel AZ persoonlijke fouten bleven maken konden zij de achterstand niet wegwerken. Ook na twee time-outs van coach Kees Nijhuis konden de Meppeler dames het spel niet naar zich toe trekken en de set werd door L.V.C. gewonnen met een set stand van 25-19.

Tijdens de tweede set werd Karlijn Mooren ingezet als spelverdeler en met goede moed gingen de dames van Van Dorsten MAZ het veld weer in. Helaas was al snel het spel uit de vorige set opnieuw zichtbaar. Hierbij was er veel onrust in het veld en werden veel persoonlijke fouten gemaakt. Omdat de dames achter de feiten aan bleven lopen kwamen Shanice van de Giessen en Daniëlle Scholing binnen de lijnen. Nadat de dames nog een paar punten tegen zich kregen konden zij het spel naar zich toe trekken. Er werden mooie punten gescoord en elke bal moest van de grond. Ondanks de goede inzet tijdens deze set moesten de Meppeler dames de set weggeven met een set stand van 25-19 voor de dames uit Lemmer.

De derde set bleven dezelfde speelsters staan die de tweede set af hebben gemaakt. Nadat de dames weer bij de les zijn geroepen door de coach begonnen zij met een zeer sterk spel. De pass verbeterde waardoor alle aanvalsters goed konden worden aangespeeld. De dames uit Lemmer keken tegen een achterstand van 6 punten aan waarna zij naar de kant werden geroepen. Dit mocht baten voor de dames uit Lemmer, de grote voorsprong van Meppel was namelijk snel verdwenen. De dames van Van Dorsten MAZ bleven hard werken en gelukkig wierp dit zijn vruchten af. De Meppeler dames wonnen deze set met een setstand van 25-22.

In de vierde set werd het fanatieke spel van de Meppeler dames doorgezet waardoor zij ook in deze set konden uitlopen tot een stand van 14-11. De dames van Van Dorsten MAZ konden aanvallend meer scoren en ook liepen de dames uit Lemmer telkens tegen de sterke blokkering aan. In de slotfase van de set werd er bij L.V.C. een wissel ingebracht waardoor de onrust bij Meppel weer een moment terugkeerde. Maar na een paar punten kwamen de dames van Van Dorsten MAZ terug in hun spel en wonnen de vierde set met een stand van 25-22

Voor het begin van de vijfde set namen de Dames van Van Dorsten een moment om tot rust te komen. Nadat ze weer energie hadden gevonden om ook in deze laatste set te strijden begonnen ze de set met een aantal goede services van Karlijn Mooren. De dames uit Lemmer probeerde haar uit haar concentratie te halen door een time-out te nemen. Maar de dames van Van Dorsten MAZ gingen door met het sterke spel dat de afgelopen twee sets al te zien was. Na een paar snelle aanvallen van Daniëlle Scholen kwamen De dames van Van Dorsten MAZ dan ook als duidelijke winnaar uit de vijfde set met een stand van 15-10.

De Meppeler dames hebben deze spannende wedstrijd, ondanks een zwakke start, naar zich toe kunnen trekken en de eindstand was 3-2 voor Mepppel. Om de winst te vieren hebben de dames van Van Dorsten MAZ genoten van een diner bij hun nieuwe sponsor Morgana in de binnenstad van Meppel. de Meppeler dames spelen 19 februari om 20:30 in Kampen

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.