Van Dorsten makelaars / MAZ HS 1 – Turfst – Drachten HS 1

Van Dorsten makelaars / MAZ HS 1 – Turfst – Drachten HS 1

Eerste winst in 2016 voor Van Dorsten Makelaars Meppel -AZ Heren 1

Afgelopen zaterdag moesten de mannen van Van Dorsten Meppel – AZ aantreden om de strijd aan te gaan met Turfstekers Drachten H1. De heren uit Drachten waren de hekkensluiters in de competitie waardoor een winstpartij erg belangrijk werd voor Meppel. De laatste overwinning van de heren uit Meppel dateerde alweer uit het jaar 2015.

Afgelopen zaterdag was de gehele selectie compleet op Gerjan van Voorst na. Ook waren Jan Vloedbeld en Johan Scholing uit het tweede team van Meppel aangesloten om mee te spelen. Jouke Loff, een vaste waarde in het H1 van Meppel, begon aan de kant waardoor de middens Marco Schrotenboer en Christian Douma konden laten zien wat ze waard waren.
Met strijdlust betraden de mannen het veld in de eerste set. Het verliep niet geheel verzorgd. Overal werden een paar kleine foutjes gemaakt door de mannen. Een pass die niet aankwam, een set-up die niet lekker lag, en fouten in de aanval. Maar er kwamen geen scheve gezichten in het veld voor. Er werd energie in de wedstrijd gelegd, zowel in het veld als naast het veld. Hierdoor kon Drachten H1 geen moment grip op het spel krijgen. Van Dorsten H1 won de set met 25 tegen 21.
Aan de kant was men tevreden over het spel dat gespeeld werd bij Meppel. Met een paar lovende en kritische woorden van Jan Vloedbeld, de acterende coach, ging de formatie ongewijzigd in de tweede set van start. Het spel van de eerste set werd weer volledig opgepakt. Thomas Liebe wist op aangeven van spelverdeler Harold Bouwknegt mooie punten te scoren van af de diagonaal positie. Blokkerend was het spel verzorgd. Op aangeven van Wietze Engwerda de Fries van het Meppeler team, werd er een blok neergezet welke direct punten scoorde en de mannen in de verdediging hielp om de rallypass te verzorgen. Aan het einde van de tweede set liet het scorebord een terechte uitslag zien van 25 tegen 16 in het voordeel van Meppel.

Bij Van Dorsten uit Meppel heerste euforie, want nog 1 set en de winst was binnen. Maar dit moest nog wel gebeuren. Met hernieuwde gretigheid en wederom ongewijzigd betrad Van Dorsten H1 het veld voor de derde set. Met service series van Christian Douma en Harold Bouwknegt wist Meppel gelijk weer wat afstand te nemen, maar de mannen uit Drachten bleven telkens terugkomen in de stand. De puntenstand ging gelijk op waardoor Jan Vloedbeld een time-out aanvroeg. Tijdens de time-out moest iedereen weer op scherp. De onnodige foutjes er uit en weer de energie er in leggen zoals in de voorgaande sets. Algauw werd het spel van de voorgaande sets door de mannen van Meppel weer opgepakt en afstand genomen van de mannen uit Drachten. Eindstand was 25 tegen 18 voor Meppel. De overwinning was een feit!

Vlak voor de vierde set spraken de mannen onderling. 4 punten voor de competitie was niet voldoende. Ze wilden en zouden voor de volledige overwinning gaan. Jouke Loff mocht aantreden in de vierde set voor Marco Schrotenboer welke een prima wedstrijd had gespeeld. Martijn van den Brink kwam er in voor Thomas Liebe die weer helemaal in goeden doen was afgelopen zaterdag. De wissels mochten gelijk aan de bak in de vierde set. Maar een paar warming up aanvallen wist Jouke Loff zijn punten mee te pakken en met een uitstekende invalbeurt van Martijn van den Brink wist hij op belangrijke momenten punten te scoren voor Meppel. In de vierde set werd het nog wel spannend. Uiteindelijk was de stand 24 tegen 22 toen Christian Douma ging serveren. Hij dacht de wedstrijd volledig binnen te slepen door zijn favoriete service plekje weer op te zoeken.

Nog scherper serveerde hij de bal waar hij de hele wedstrijd al veel punten mee had gescoord, maar deze keer raakte de bal de netband. Fout service! Wat een moment in de laatste set. Martijn van den Brink poetste met hulp van zijn teamgenoten deze fout weer weg door een uitstekende prikbal achter het blok van Drachten. En met een blokkering van Wietze Engwerda en Jouke Loff was de volledige overwinning een feit. 4 tegen 0 in het voordeel van Van Dorsten Meppel-az Heren 1. Een goede opsteker voor de mannen in het jaar 2016.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.