Meppel AZ MA1 – Wythem MA1

Wedstrijdverslag vv Meppel AZ MA1 – Wythem MA1

Zaterdag 28 november 2015

Zaterdag stond de wedstrijd in en tegen Wythem op het programma. Dit team stond er qua punten net zo goed voor als ons alleen hebben wij 3 wedstrijden meer gespeeld. De eerste 5 wedstrijden hebben wij allemaal met 4-0 gewonnen en de zesde wedstrijd hebben wij 1 puntje onnodig laten liggen door onze eigen concentratie.

Maar na een week waarin we een oefenwedstrijd tegen dames 1 hebben gespeeld en een goede training hebben afgewerkt waren we klaar voor de wedstrijd. Helaas liep de wedstrijd voor de onze uit en konden we een half uur later het veld op voor de warming-up. Gelukkig hebben we ons het half uur prima vermaakt met voetbal in de gang, meezingers in de kantine en voor veel geinen onderling.

We wisten dat dit een leuke wedstrijd zou worden waarin we tegenstand zouden krijgen. Dat we aan elkaar gewaagd waren bleek ook de hele wedstrijd. De eerste set begonnen, Naomi, Thirza, Melanie, Mayke, Gezine en Annemart. Vivian bleef warm en wilde er het liefst zo snel mogelijk in. We speelden stabiel en vol enthousiasme. Het leek wel alsof alles lukte, weinig fouten, mooie passes waardoor Annemart de aanvallers goed kon vinden en de ene na de andere aanval die scoorde. Dit resulteerde ook direct in een winst van 19-25.

De tweede set kwam Vivian op de plaats van Thirza die vanaf de kant kon gaan aanmoedigen. Een goede serviceserie tegen aan het begin van de set zorgde ervoor dat we direct op een flinke achterstand kwamen. Het goede en stabiele spel van de eerste set was weg. Na 2 time-out’s van Karlijn probeerde we er wel weer vol tegen aan te gaan. Gelukkig speelde Naomi een zeer sterke wedstrijd en sloeg nog flink wat punten binnen. Maar ook dit was niet genoeg. Deze set ging met 25-17 naar Wythem.

De derde set ging Thirza naar de diagonaal en kwam Vivian op de passerloper positie terug het veld in. Gezine stond nu aan de kant. Het enthousiasme en lol kwam terug. Onze eigen service zorgde voor veel druk waar de tegenstander niet mee om kon gaan. Wederom was het Naomi die veel ballen van de grond viste en ze even later ook weer loeihard insloeg. De middens speelden een tactisch goed spelletje en wisselden de geslagen ballen en prikballen af waardoor Wythem niet wist waar ze staan moesten. Door het enthousiasme wonnen we de set ruim met 15-25.

De vierde set kwam Naomi naar de kant, ging Gezine terug naar de diagonaal en werd Thirza weer passerloper. Ook deze set kwamen we direct achter door een strakke en diepe service van de spelverdeler van Wythem. Gelijk een time-out waarna we het weer op konden pakken. Helaas maakte we zelf wat onnodige fouten, waardoor de achterstand wat grotere werd. We bleven vechten maar het enthousiasme zakte wat weg. Deze set was met 25-18 voor Wythem.

De vijfde set. Thirza moest weg voor een familie uitje waardoor wij met 6 meiden overbleven. Gelukkig hadden we voor elke positie iemand staan waardoor we niet alles door elkaar hoefde te gooien. Opdracht was om zelf weer vol enthousiasme te spelen en elk punt te vieren alsof we kampioen waren. Naomi blokte direct de eerste bal keihard af en vervolgens werden er veel ballen van de grond gevist in het achterveld. Mooie reddingen van Mayke en Gezine, harde aanvallen van Vivian, Naomi en Melanie werden afgewisseld door prikballetjes van Annemart. De vijfde en beslissende set werd door ons gewonnen met 12-15.

Dit resulteerde in een 2-3 winst voor ons. Dit was de eerste wedstrijd waarin we veel tegenstand hebben gehad en we echt moesten volleyballen. Door ons enthousiasme en fanatisme hebben we kunnen laten zien dat wij de betere zijn. We zijn blij dat we nog twee keer tegen deze tegenstander mogen spelen, maar dan in onze eigen hal.

Wij willen ons publiek bedanken voor het aanmoedigen en hopen jullie volgend wedstrijd 12 december weer te zien. Dan spelen we tegen Ruutvoorn om 15.00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.