Meppel AZ Van Dorsten Heren 1 – Leevoc HS 1

Meppel AZ Van Dorsten Heren 1 – Leevoc HS 1

Wedstrijd verslag heren 1- 23 januari

Na het verlies van de afgelopen twee wedstrijden tegen de koploper VVH en Rouveen hadden de volleyballers uit Meppel vandaag wat goed te maken tegen Leevoc.
De volleyballers uit Leeuwarden, met nog maar 1 winstpartij, zijn de hekkensluiter in de 3e divisie, dus kansen voor Meppel om zich te revancheren en aansluiting te houden binnen de top 4.

De afgelopen week is er nadrukkelijk getraind op de service en blokkering. Dit waren vooral de verbeterpunten in de laatste wedstrijden.
Met enthousiast publiek op de tribune en vol vertrouwen starte de formatie van van Dorsten Makelaars aan de eerste set. In het begin had Meppel moeite met de goede service van Leevoc en werd de passing onder druk gezet.

Toch wist spelverdeler Harold Bouwknecht zijn aanvallers goed in stelling te brengen en was Gerjan van Voorst als buitenanvaller de scorende man. Beide teams waren aan elkaar gewaagt en tot 18-18 ging het gelijk op.
Op de diagonaalpositie werd Thomas Liebe vervangen door Martijn van de Brink. Meppel speelde nog niet op het top van zijn kunnen echter door de wissel kon van Dorsten de druk opvoeren.

Van de Brink bracht met goede aanvallende en verdedigende acties de swung in het team en de eerste set werd winnend afgesloten met 25-22.
De winst van de eerste set gaf vertrouwen voor het verdere verloop van de wedstrijd. In de tweede set gingen de Meppeler Volleyballers overtuigend van start. De trainingsarbeid op de service en blokkering betaalde zich uit.
Met goed geplaatste services werd de passing van Leevoc ontregeld . Dit zorgde voor een doorzichtig spel waarbij alleen de buitenaanval aangespeeld kon worden waar ze het goede Meppeler blok van Wietze Engwerda en Jouke Loff tegenkwamen.
In rap tempo bouwde Meppel een voorsprong van 6-1 naar 10-2 en uiteindelijk 16-7. Met deze stand was de tweede set binnen handbereik, Meppel moest zijn eigen spel spelen, de side out terughalen en de onnodige persoonlijke fouten beperken.
Leevoc kreeg weer meer vat op de service en wist ook met goede prikballen achter in het veld de verdediging van Meppel te ontregelen. Ook de blokkering werd goed gezet waardoor de Meppeler aanvallers steeds minder direct tot scoren konden komen.
De opgebouwde voorsprong werd echter niet meer weggegeven en tweede set werd gewonnen met 25-20.

In de derde set kon Leevoc het goede spel voortzetten en vooral de verdediging stond goed opgesteld. De stand ging gelijk gelijk op en het team uit Meppel had steeds meer moeite om de side out terug te halen.
De service druk van Meppel was beduidend minder dan in de 2e set waardoor de passing door het team uit Leeuwarden Keurig bij de spelverdeler werd gebracht en de aanvallers regelmatig een eenmansblok hadden en zo eenvoudig konden scoren.
Net als in eerdere wedstrijden namen de persoonlijke fouten toe en moest coach Dennis Koning ingrijpen. Jeugdspeler Thomas Bijl werd ingezet om aanvallend meer grip te krijgen en ook werd Martijn van de Brink gewisseld die na fantastisch spel in de eerste 2 sets even een mindere periode had.
Meppel liep echter achter de feiten aan en de grootste tegenstander was het team zelf. De set ging verloren met 22-25.
Kortom werk aan de winkel voor de volleybalheren van van Dorsten om het zich te herpakken en vertrouwen te putten uit het goede spel van de eerste twee sets.
Ook Leevoc had vertrouwen gekregen door hun goede spel in de derde set en de organisatie stond goed.
Met name blokkerend wisten ze voortdurend de aanval van Meppel te stuiten met een direct blok of een verdedigend blok. Hierna werd de rallypass goed teruggebracht en scoorden de aanval van Leevoc via de Meppeler blokkering of met een tactische bal in het centrum van de Meppelers.
Ondanks de goede service van Leevoc werd de passing van de Meppelers goed verzorgt en bleef spelverdeler Harald Bouknecht zijn mid aanvallers goed aanspelen. Dit zorgde voor een goede dreiging op de aanval door het midden waardoor met een tempo bal naar buiten de aanvals regelmatig voor een eenmansblokkering stond.

Regelmatig kon Meppel zo tot scoren komen echter de persoonlijke foutenlast was te hoog. Inmiddels was de stand 20-20 en haalden beide teams het uiterste uit henzelf. Met 24-23 had Meppel het eerste matchpoint te pakken echter deze werd met een mooi tactische bal achterin het veld te niet gedaan. Na het terughalen van de side out en goed verdedigend werk aan de kant van Leevoc werd het 25-25 met Leevoc aan de serve. Een aanvallende fout zorgde dat de rollen werden omgedraaid en met 25-26 had Leevoc de kans om de set te winnen en om een 5 set aft e dwingen. Na en lange rally wist uiteindelijk Levoc de set met een goede aanval in het midden van de Meppeler defensie te plaatsen en de setwinst was een feit.

De teleurstelling bij de Meppelers was groot, wetende dat zij individueel kwaliteit genoeg hebben om het team uit Leeuwarden te verslaan. De wil is er zeker echter het komt er in de wedstrijden niet uit.
Zaal voor Meppel om zich weer op te laden voor de vijfde set echter het team kwam de teleurstelling van de 4e set niet meer te boven. Leevoc kreeg meer en meer vertrouwen op en stunt in Meppel om zo hun 2e wedstrijd van het seizoen te winnen.
Al snel liep Meppel tegen een achterstand aan van 2-5 en 3-8 en moest er van veld gewisseld worden. Het verzet was gebroken en Meppel gaf zich gewonnen. Aanvallend kon Meppel geen vuist meer maken en het verlies was een feit bij het laatste fluitsignaal.
De set eindigde in 7-15, 2 punten voor Meppel 3 voor Leevoc.
Ondanks het verlies staat Meppel nog in het tweede rijtje maar zaak voor trainersduo Koning en Dekker om het spelplezier weer terug te krijgen en een nieuwe strategie te verzinnen om wedstrijden weer winnend af te sluiten.

Volgende week moeten de heren uit naar Westenholte, wederom een geduchte tegenstander.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.