HeVoC ’89 HS 1 – vv Meppel AZ HS 2

Heren 2 van Meppel stunt in Heerenveen!!

HeVoC ’89 HS 1 – vv Meppel AZ HS 2

Wedstrijdverslag Heren 2 – 29 januari 2016
Sinds de wisselvallige 1e seizoenshelft met 15 punten uit 8 wedstrijden is 2016 voor Heren 2 niets anders dan een geweldige start van een sterk team met veel doorzettingsvermogen.

Vorige week werd in de eigen Koedijkslanden Sporthal met 3-1 gewonnen van VC Zwolle H3.
Met name vanwege die wedstrijd had het team van coach Hans Hoekstra veel vertrouwen om ook van de huidige koploper van de Promotieklasse D te winnen: HeVoC ’89 HS 1, ondanks dat de thuiswedstrijd met 0-4 verloren ging in Sporthal de Aanloop.
Dit team had voor aanvang van de wedstrijd 51 punten uit 12 wedstrijden, een voorsprong van 21 punten op de heren van Meppel.
Om in het spoor te blijven van de top 3 zou een stunt in het Blauw-Wit sporthal van Heerenveen meer dan welkom zijn. Daar komt nog bij, wij zouden bij winst ongeslagen zijn in Januari. Met 4 overwinningen uit 4 wedstrijden in deze maand zouden we deze statistiek zeker willen bekronen met ook de 5e overwinning op rij.

Meppel maakte een goeie eerste indruk op deze wedstrijd. Er werd scherp opgelet in het eerste deel van deze set. Zowel de verdediging als de aanval van Meppel lieten gelijk zien wat ze waard zijn door gelijk druk te zetten op de tegenstander. Wat later na een achterstand van 7-8 werd ook weer scherp opgelet met als gevolg een voorsprong van
13-10. Na deze stand volgde een time-out van HeVoC waarop aanvoerder Jan het team weer erop gewezen had dat we wel oplettend moeten blijven. En dat loonde, want ook lieten onze buitenspelers Harmen-Auke, Kelvin en Hans zien wat ze allemaal in huis hebben. Zij hielpen mee aan een grotere voorsprong voor Meppel: 17-11.

Na een goeie ace van Johan werd de stand 20-15 waardoor er nu nog 5 punten nodig waren om de set te winnen, maar ook 5 punten voorsprong op de tegenstander. Dat gaf alle ruimte voor Meppel om deze set uiteindelijk winnend af te sluiten: 25-18.

Aan het begin van de 2e set liet HeVoC weer zien dat ze niet voor niets koploper waren, door veel van hun eigen spel te laten zien. Harde ballen en sterke passes gaf het team van HeVoC weer zelfvertrouwen. Eigenlijk een tiental punten later verzorgde Meppel weer het spel die ze willen laten zien, want wij staan niet voor niets in de bovenste rij.

Door wat sterke optredens van het team kwam Meppel weer terug in de set. Maar uiteindelijk bleek het toch een vermoeide set, omdat met name de pass niet meer zo goed onder controle was, waardoor de tegenstander weer terugkwam tot 7-7. Een goed moment voor een time-out, en dat was blijkbaar de beste keuze, want Meppel vergrootte de voorsprong weer tot uiteindelijk 3 punten en kwam uit op 17-14. Maar na deze situatie kwam HeVoC weer terug op een gelijke stand: 17-17. Er werd een nieuwe tactiek geprobeerd door Julian in het veld te brengen voor Kelvin om de pass te ondersteunen geven. Dat bleek uiteindelijk niet meer de set te redden. De set eindigde in 22-25 in het voordeel van HeVoC.
HeVoC speelt nu als een orkaan, aldus de reactie van coach Hans Hoekstra. Maar nu moet deze set weer voor ons zijn. Het lukte na enige vermoeide passes en aanvallen en ook services die uit gingen toch om een redelijke voorsprong te bemachtigen van 8-5.

Er werd ook gespeeld als een echt team, er werd voor bijna elke bal gegleden en voor bijna elke bal gegaan. Maar toch blijft het wel peentjes zweten wanneer je uiteindelijk gelijkkomt op 18-18. Dat betekende dus dat we de focus moeten blijven houden en hard moeten werken voor de punten. Maar ook dankzij de eigen aanhang van Meppel en wisselspelers Robbert en Matthijs wisten we de set steeds meer binnen te halen en werd het uiteindelijk setpoint voor Meppel met een stand van 24-21. HeVoC deed wat het kan, maar deze set werd verdiend gewonnen door de mannen van Meppel met 25-23.
Nu komt het erop aan, alleen deze 4e set binnenhalen en de overwinning is een feit.
Maar deze set bleek na een klein aantal persoonlijke foutjes toch alleen maar éénrichtingsverkeer na een stand van 10-3 in het voordeel van Meppel.
Dat is met name te danken aan HeVoC, dat aangeslagen leek na de voor hun beroerde 3e set. In deze set werden namelijk veel services van HeVoC in het net geslagen waardoor Meppel kans zag om de set met grote afstand te winnen. En dat bleek ook na een 15-4 voorsprong. Coach Hans Hoekstra kon het zelf ook niet geloven: “Dit is nu al de beste set dit seizoen”.

Het leek erop dat Meppel deze 4e set een enorme vechtmachine is geworden.
Harmen-Auke en Julian gingen voor elke bal, Johan en Rob zorgden voor heel wat geweldige mid-ballen, Kelvin en Hans waren niet meer te houden op de buitenposities, en Jan heeft met heel wat set-ups laten zien dat hij zeker een vaste waarde heeft in ons team.
En uiteraard Hans Hoekstra, Robbert en Matthijs zorgden samen met de eigen aanhang voor een goeie sfeer in het Blauw-Wit sporthal door hard te juichen en de punten te vieren.

Na een stand van 24-11, match-point voor Meppel dus, lieten we wel nog een paar kansen liggen. Maar met een eindstand van 25-14 in het voordeel van Meppel was natuurlijk niets op af te dingen.

Een enorme stunt van Heren 2 van Meppel bij HeVoC.
Eindstand: 1-3, in het voordeel van Meppel.

Ongeslagen in Januari, een winst op de koploper en vooral een geweldige sfeer namens de kant van Meppel AZ Heren 2. Dat maakten die avond misschien wel de beste van dit seizoen.
Zaterdag 6 februari spelen we in eigen huis de eerstvolgende wedstrijd om 15:00 tegen de mannen van ODS H1 uit Beetsterzwaag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.