Van Dorsten Meppel-AZ DS1 tegen Zwolle Bas Autowas

Van Dorsten Meppel-AZ DS1 tegen Zwolle Bas Autowas

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Meppel-AZ een pittige wedstrijd in Zwolle. Bas Autowas dames 1 staan al een tijdje bovenaan in de promotieklasse en de dames van Meppel hebben er alles aan gedaan om niet van de baan gespeeld te worden.

De eerste set begonnen de dames van Zwolle meteen met een goede service beurt. Van Dorsten dames 1 keek meteen tegen een achterstand aan. Het lukte niet om grip te krijgen op de aanvallen van Zwolle waardoor zij hun voorsprong uit kon breiden naar 15-19. Kees Nijhuis vraagt bij deze stand een time-out aan om zijn dames te instrueren. Door een aantal slim geplaatste ballen weten de dames van van Dorsten Meppel-AZ nog een paar punten te scoren. Helaas niet voldoende voor de winst. De dames van Zwolle trekken aan het langste eind winnen met 18-25.

In de tweede set brengt de coach van Van Dorsten Meppel-AZ dames 1 Karlijn Mooren in het veld. Zij heeft het lastig om haar speelsters te bedienen omdat de passers onvoldoende grip krijgen op de sterke service van Zwolse kant. Libero Marith Schrik vliegt door het veld om in alle hoeken de ballen van de grond te houden. De dames van Zwolle weten de ballen goed te plaatsen en bouwen hun voorsprong uit naar 2-8. De dames van Meppel doen er alles aan om de ballen aan Zwolse kant op de grond te krijgen, maar dit wil niet lukken. De dames van Meppel verliezen de tweede set met een bedroevende eindstand van 12-15.

In de derde set beginnen de dames van Meppel-AZ met goede moed. Aan Meppeler kant is Daniëlle Scholing binnen de lijnen gebracht. Zij weet een aantal ballen keihard naar de grond te slaan waardoor de dames van Van Dorsten Meppel-AZ weer een beetje moed krijgen. De pass komt iets beter aan waardoor ook Femke Groen weer de mogelijkheid heeft om de bal aan Zwolse krant naar de grond te krijgen. Van Dorsten dames 1 weet door hard werken aardig bij de Zwolse dames te blijven. Helaas blijken zij ook aan het einde van de vierde set een maatje te groot, Meppel dames 1 verliest met 21-25.

Gebrand om misschien toch nog met een puntje naar Meppel te gaan beginnen de dames van Meppel aan de vierde set. Deze set begint goed voor de Van Dorsten, door een aantal goede services van Rianne Nijholt wordt de stand 8-8. De dames van Van Dorsten Meppel-AZ kunnen deze goede lijn helaas niet vol houden en maken veel persoonlijke fouten. Deze fouten reeks resulteerde in een 10-21 achterstand. Na een peptalk van Meppeler coach waren de dames van Meppel weer gemotiveerd om deze set tot een goed einde te brengen.

Door een goede services van Femke Groen en het slimme spel van spelverdeler Karlijn Mooren kon Manon Beijer een aantal punten binnen de lijnen slaan en werd de achterstand terug gebracht naar 18-21. Na een spannende slotfase waarin over en weer punten gescoord werden trokken ook hier de Zwolse dames aan het langste eind en wonnen met 22-25.
De dames van Van Dorsten Makelaars dames 1 hebben het de dames van Zwolle niet makkelijk gemaakt en aan Meppeler kant was regelmatig mooi spel te zien aldus coach Kees Nijhuis. Helaas mocht dit niet resulteren in punten voor Meppel, maar gemotiveerd kijken we uit naar de volgende wedstrijd.

Aanstaande woensdag 3 februari speelt Van Dorsten Meppel-AZ in De koedijkslanden tegen de dames uit Lemmer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.