Van Dorsten Meppel-AZ DS1 tegen VC Zwolle Dames 4

Van Dorsten Meppel-AZ DS1 tegen VC Zwolle Dames 4

Afgelopen zaterdag zijn de dames van VC Zwolle Dames 4 afgereisd naar Meppel om het wederom op te nemen tegen de dames van Van Dorsten Meppel – AZ. Voor de dames van Meppel beloofde dit een pittige wedstrijd te worden. De dames van Zwolle nemen namelijk een knappe tweede plaats in op de rangrijst en de dames van Meppel- AZ de achterste plaats. Maar na de verlies partij in Zwolle gingen de dames van Meppel er met volle moed tegenaan.
Voor het eerste fluitsignaal werd er aan de kant van Meppel even de tijd genomen om een aantal teams te huldigen. CMV teams 4,6 en hebben namelijk een knappe prestatie geleverd en mogen zich kampioen noemen over de eerste helft van het seizoen. Na dit kleine feestje kon de wedstrijd beginnen. Kees Nijhuis begon de wedstrijd met Shanice van der Giessen op spelverdeling, Yvonne Zwiers en Sandra Pit op de mid posities, Rianne Kok op diagonaal, Rianne Nijholt en Manon Beijer namen de passer-loop posities in en tot slot fungeerde Marith Schrik als Libero. Van Dorsten Meppel – AZ begon aarzelend aan de wedstrijd.

In de beginfase van de set konden de dames aardig meekomen met het snelle spel van de Zwollenaren. De stand bleef aardig gelijk tot de dames van Van Dorsten Meppel- AZ een flinke service serie tegen krijgen. Vanaf dat moment bleven de dames van Zwolle continue twee of meer punten voor op de dames van Meppel. De eerste set werd gewonnen door Zwolle. 25-17

Aan het begin van de tweede set bracht de coach van Van Dorsten Meppel- AZ Karlijn Mooren in het veld om de spelverdeling over te nemen. Van Dorsten Meppel-AZ begon de tweede set goed. De stand bleef lang gelijk en de Van Dorsten dames 1 hadden af en toe zelfs een voorsprong. Helaas konden de dames van Meppel deze stijgende lijn niet lang genoeg vast houden en trokken de Dames van VC Zwolle aan het langste eind. Ook de tweede set werd gewonnen door Zwolle, 25- 19.

In de derde set haalde Kees Nijhuis Rianne Nijholt naar de kant en bracht Danielle scholing in het veld. De dames van Van Dorsten dames 1 begonnen goed aan de derde set. Karlijn Mooren kon haar aanvalster goed bedienen wat resulteerde in een aantal hard geslagen ballen door Yvonne Zwiers, die meteen een punt opleverden voor Meppel. Halverwege de set zakten de dames van Meppel weg en hadden geen antwoord op de service van de tegenpartij. Al snel liepen de dames van Zwolle aardig uit. Na een wissel en een time- out van Meppeler kant konden de dames het tij keren. De pass werd beter en de spelverdeler kon haar aanvallers weer bereiken. In de slotfase van de set werd het 19-19. De dames van Zwolle waren gebrand om te winnen en brachten een paar wissels in. Deze speelsters pakten het snel op en wisten de set, na een spannende slotfase te winnen met 25-22.

De dames van Van Dorsten Meppel – AZ waren aan het begin van de vierde set vastberaden om te winnen. Na een goede serve serie was de stand 4- 10 in het voordeel van Meppel. Na een aantal persoonlijke fouten van Van Dorsten dames 1 kwamen de dames van Zwolle snel dichterbij. De dames van Zwolle gaven zich niet snel gewonnen en konden hun achterstand terug brengen naar 1 punt bij een stand van 21-20. Door een paar goede verdedigingsacties van Marith Schrik konden Van Dorsten de punten aan Meppelse kant houden. Door een slim geplaatste bal van Meppeler kant konden en dames deze spannende set winnend afsluiten met een stand van 23-25.

Van Dorsten Meppel-AZ speelt haar volgende wedstrijd op woensdag 3 februari in sporthal Koedijkslanden om 20:30 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.