Van Dorsten Meppel-AZ DS1 tegen Steggerda D1

Volleybalwedstrijd Van Dorsten Meppel-AZ DS1 tegen Steggerda D1

De volleybaldames van Van Dorsten Makelaars / MAZ knokken voor winst

Voor de volleybaldames van Van Dorsten makelaars/MAZ stond afgelopen zaterdag de vierde thuiswedstrijd op het programma. Met afwezigheid van trainer/coach Kees Nijhuis, maar onder zeer goede leiding van assistent-coach Arta Scholing mochten de dames de tiende plek verdedigen tegen het derde genoteerde Steggerda D1. De wedstrijd, geleidt door scheidsrechter H.G. van Dalfsen, werd gestart met Karlijn Mooren op spelverdeling, Rianne Kok op diagonaal, Manon Beijer en Rianne Nijholt als passer/lopers en Yvonne Zwiers en Sandra Pit op de middenpositie.

Enkele wedstrijden geleden heeft Kees Nijhuis een aanpassing in de basisopstelling gedaan en verzorgt Marith Schrik met succes de liberopositie. De dames van Van Dorsten makelaars gingen er direct vol in. Door de goede servicepassen kon Karlijn Mooren alle aanvallers goed bedienen. Echter blijken de dames uit Steggerda een zeer goed spelinzicht te hebben, waardoor zij vanuit goed verdedigingswerk, goede aanvalsmogelijkheden wisten te creëren. Maar ook de dames van Van Dorsten makelaars/MAZ staan bekend om hun inzet, harde werken en goed verdedigingswerk wat resulteerde in lange spannende rally’s. Na een time-out van Van Dorsten makelaars/MAZ op een stand van 6-11 vochten de Meppeler dames zich langzaam terug. Toch bleven de dames de gehele set tegen een kleine achterstand aan kijken, wat niet weggewerkt kon worden. Deze set resulteerde dan ook in een verlies met 21-25.

Toch bleken de dames van Van Dorsten Makelaars/MAZ veel motivatie uit de eerste set meegenomen te hebben de tweede set in. Femke Groen heeft de middenpositie van Yvonne Zwiers overgenomen. Deze set werd zeer sterk begonnen en binnen no-time stond Van Dorsten makelaars/MAZ met 7-1 voor. Helaas wisten ze dit verschil niet lang vast te houden. In twee servicebeurten was Steggerda weer bij, maar na een time-out kwam toch weer een ommekeer. Met name Rianne Nijholt wist keer op keer diep in het middenveld te scoren, waar de dames van Steggerda geen grip op kregen. Tevens werd het spel van de dames uit Steggerda beter doorzien. Met geweldig verdedigingswerk, werd de tweede set met een ruime voorsprong door Van Dorsten makelaars/MAZ gewonnen met 25-17.

De derde set werd met dezelfde spelers voortgezet. Door het goede spreidingswerk in set-ups van Karlijn Mooren werd de blokkering van Steggerda flink onder druk gezet. De aanvalsmogelijkheden werden dan ook flink benut door Rianne Kok, afwisselt diep diagonaal en diep rechtdoor en Manon Beijer hard in het centrum, waarmee zij flink wisten te scoren. Echter lieten de dames van Steggerda zich het kaas niet van hun brood eten en wisten met slim spel Van Dorsten makelaars/MAZ bij te houden. Na gelijk te hebben gestaan op de tussenstanden 11-11 en 23-23, trokken de Meppeler dames helaas uiteindelijk aan het kortste eind. De dames van Steggerda wisten in een spannende slotfase de set met 24-26 naar zich toe te trekken.

De vierde set moest nu gewonnen worden om nog aanspraak te kunnen maken op winst. Door de potentie van de spelers in de derde set besloot Arta Scholing om ook deze set met dezelfde zeven spelers voort te zetten. Deze set ging geheel gelijk op. De spanning in het veld werd opgevoerd, wat was te merken aan de intense uitingen bij het scoren van een punt. Femke Groen bleef in deze fase van de wedstrijd zeer koel en met name door haar blokkerend vermogen, wist Femke druk uit te oefenen op de aanval van de dames uit Steggerda. Ook aanvallend had zij een goede afstemming met spelverdeler Karlijn Mooren en lukte het haar om de zwakke plekken bij de dames uit Steggerda te vinden. Hoewel de dames van Van Dorsten makelaars/MAZ goed speelden, wisten zij ook de laatste set net niet naar zich toe te trekken en verloren deze met een pijnlijke stand van 24-26.

Met de uiteindelijke setstanden, 21-25, 25-17, 23-25 en 24-26 en dus een gelijk aantal punten, hebben de dames van Van Dorsten makelaars/MAZ D1 toch met een zure eindstand van 1-3 het verlies moeten incasseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.