Van Dorsten Meppel-AZ DS1 tegen S.N.V.V. DS 1

Van Dorsten Meppel-AZ DS1 tegen S.N.V.V. DS 1

Belangrijke punten voor de dames van Van Dorsten makelaars Meppel- AZ

Woensdag avond 3 februari mochten de dames van Van Dorsten Meppel AZ aantreden tegen de nummer 5 van de ranglijst S.N.V.V.. Dit is de enige tegenstander die de dames nog niet zijn tegen gekomen dit seizoen waardoor de dames van Van Dorsten Meppel AZ blanco de wedstrijd zijn in gegaan.

De eerste set begonnen de Meppeler dames niet sterk. Een aantal servicen tegen waardoor er direct tegen een achterstand van 4 punten gekeken werd. Na een time out van coach Kees Nijhuis, pakten de dames van Van Dorsten Meppel AZ het goed op. Doordat zij voor elk punt hard werkten werd deze set ruim gewonnen.

De tweede set startten dezelfde 6 speelsters als set 1. Dit waren Manon Beijer, Rianne Nijholt, Femke Groen, Sandra Pit, Rianne Kok, Karlijn Mooren en Marith Schrik als libero. De set was erg spannend. Vanaf het begin waren de teams aan elkaar gewaagd. Danielle Scholing kwam er aan het einde van de set nog in, maar ook zij kon de Meppeler dames niet aan een winst helpen. Deze set ging met 23-25 naar S.N.V.V..

De derde set was een kopie van de tweede set. Dezelfde dames in het veld, er werd gevochten voor elke bal en de mooie punten werden afgewisseld met vele persoonlijke fouten. Halverwege de set blesseerde Femke Groen zich aan haar knie, waardoor ze niet meer verder kon spelen. Yvonne Zwiers kwam op haar plaats te staan en begon gelijk met een goede service serie. De dames van Van Dorsten Meppel AZ waren de schrik te boven en stoomden door. Ook Danielle Scholing werd ingebracht en zij scoorde de laatste punten. Deze set werd met 25-23 winnend afgesloten.

De vierde en laatste set verloren de dames van Van Dorsten Meppel AZ enige concentratie. Kees Nijhuis floot de dames bij de les. De dames herpakten zich en er werden een aantal mooie punten gescoord, echter nog wel afgewisseld met onnodige fouten. Gelukkig waren de dames uit Meppel bij de les en liepen zij halverwege flink uit naar 23-16. Toch gaven de dames van S.N.V.V. niet op en moesten de Meppelsen nog flink aan de bak. Bij een stand van 23-23 konden de Meppeler dames het tij keren en werden de laatste 2 punten gescoord.

Het was niet de beste wedstrijd van de dames van Van Dorsten Meppel AZ. Maar zij hebben laten zien dat ze met hard werken ook punten kunnen scoren.

Zaterdag 5 februari spelen de dames om 17.00 uur wederom een thuiswedstrijd. Dit keer is L.V.C. de tegenstander.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.