Van Dorsten Meppel-AZ DS1 tegen CoVos Dames 2

Van Dorsten Meppel-AZ DS1 tegen CoVos Dames 2

Vrijdagavond 15 januari mocht Van Dorsten Makelaars/MAZ aantreden tegen CoVos dames 2. Voor de dames van Meppel, die op plaats 8 van de ranglijst staan, de eerste wedstrijd van 2016. Arta Scholing nam de coaching voor deze wedstrijd op zich, omdat coach Kees Nijhuis niet aanwezig kon zijn. Het team wordt sinds kort versterkt door speelster Daniëlle Scholing, geen onbekende voor het team. Zij mocht haar eerste wedstrijd bij Van Dorsten dames 1 starten gezamenlijk met Karlijn Mooren, Rianne Nijholt, Sandra Pit, Rianne Kok, Yvonne Zwiers en libero Marith Schrik.
CoVos stond op plaats 11 van de ranglijst, maar desondanks was het een moeizame start voor Van Dorsten Meppel AZ dames 1. CoVos zette Meppel serverend behoorlijk onder druk. Het lukte onvoldoende hier grip op te krijgen. Ook werden er te veel eigen fouten gemaakt waardoor de set uiteindelijk verloren ging met 25-20.

Het verlies van de 1e set zat de dames van Van Dorsten/MAZ niet lekker. Hetzelfde zestal ging er weer vol voor. Vanaf het begin van de 2e  set lukt het om het eigen spel op te pakken. Het team kreeg de service van de tegenstander onder controle. De pass kwam goed aan bij spelverdeelster Karlijn Mooren, die hierdoor veel aanvalsmogelijkheden kon creëren. Ook op de midpositie kon veel gevarieerd worden. Manon Beijer werd ingezet voor Rianne Nijholt toen zij aan service kwam. Met een goede serie serveerde ze de set uit die ruim gewonnen werd met 25-12.

Femke Groen nam de middenpositie over van Yvonne Zwiers bij aanvang van de 3e set. Het niveau van de 2e set werd voortgezet. Libero Marith Schrik speelde een zeer goede wedstrijd zowel passend als verdedigend. De meest scorende mid speelster van CoVos lukte het niet meer om te scoren. De servicedruk kwam ditmaal van Van Dorsten Meppel AZ met meerdere series van onder andere Rianne Kok. Ook deze set werd ruim gewonnen door Meppel, 25-13.

Shanice van de Giessen, die in de 3e set was ingebracht, bleef in de 4e set staan op de spelverdelerpositie. Het leek alsof er niets meer mis kon gaan en de wedstrijd al bijna gespeeld was. Toch volgde nog een klein dipje en een goede serviceserie van de tegenstander waar Van Dorsten Meppel even geen grip op kreeg. Dit resulteerde in een toch nog spannende 4e set, maar Meppel pakte de draad weer op en trok aan het langste eind. De laatste set werd gewonnen met 25-20 waarmee tevens de wedstrijd met 3-1 werd gewonnen door Van Dorsten Makelaars MAZ.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op 23 januari om 17.00 in Sporthal Koedijkslanden tegen VC Zwolle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.