etri.renzi.de Van Dorsten MAZ DS 1 - Rouveen DS 1 » Volleybal Vereniging Meppel AZ

Van Dorsten MAZ DS 1 – Rouveen DS 1

Van Dorsten MAZ DS 1 – Rouveen DS 1

Dames van Dorsten Meppel AZ wint spannende streekderby.
Na een wedstrijd op woensdag tegen SVI mochten de dames van Dorsten MAZ na twee dagen rust weer spelen tegen Rouveen dames 1.
De uitwedstrijd tegen dit team eerder dit seizoen was nipt verloren met 3-2. Des te meer noodzaak om deze thuiswedstrijd te winnen. Revance stond op het spel.
Trainer Kees Nijhuis, begint de wedstrijd als volgt: Karlijn Mooren als spelverder, midspeelsters Yvonne Zwiers en Sandra Pit, paser-lopers Danielle Scholing en Rianne Nijholt diagonaal Rianne Kok en tot slot als libero Marith Schrik.
van Dorsten MAZ begint de eerste set sterk. Ze zijn gebrand om alle aanvallen van de tegenstanders van de grond te halen en daarmee zelf het spel te bepalen.
Daarnaast is er veel variatie in de aanvallen harde aanvallen en geplaatste ballen waar Rouveen geen antwoord op heeft.
Deze set wordt dan ook overtuigd gewonnen door van dorsten meppel met 25 tegen 18.
De tweede set zijn er geen wijzigingen in de opstelling, coach Nijhuis wilde het winnende team laten staan.
De dames die het in de eerste set goed deden verliezen af en toe scherpte en de service fouten sluipen er steeds meer in.
De pass is minder onder controle waardoor niet alle aanvalsters goed bereikt kunnen worden door spelverdeelster Karlijn Mooren.
Manon Beijer komt binnen de lijnen voor Rianne Nijholt voor een harde klap op de bal, maar helaas wordt deze set nipt verloren met 23-25 in het voordeel van rouveen.

De coach van Van Dorsten wilde de dames scherp hebben voor de derde set en koos er daarom voor Manon Beijer in de opstelling te houden.
De opstelling bleef ongewijzigd. Manon Beijer bewees haar waarde door een service serie neer te zetten waar Rouveen geen antwoord op had.
De dames wisten het Rouveen moeilijk te maken door met aandacht voor het spel een voorsprong op te bouwen en dit om te zetten in een winst van 25 tegen 15.

Een resultaat om trots op te zijn. Met goede moed bereiden de dames van Van Dorsten zich voor, voor de derde set.
In de vierde set liet Kees alle dames van de derde set staan omdat zij met ruime voorsprong hadden gewonnen.
De dames van Meppel AZ begonnen niet sterk aan de set, er waren teveel service fouten, aanvallen die niet scoorden.
Daarnaast had Rouveen een aantal sterke serviceseries waar van Dorsten geen passend antwoord op had.
De passen kwamen niet goed aan de spelverdeler waardoor de aanvalsters niet goed bereikt konden worden.
Hierdoor keek van Dorsten MAZ al vroeg in de set tegen een ruime achterstand aan. Bij een achterstand van 20-12 kwam Rianne Nijholt weer binnen de lijnen.
Helaas lukt het niet meer de serviceserie van de tegenstander te doorbreken. Deze set wordt dan ook teleurstellend verloren met 25-12.

In de vijfde set zet van dorsten Meppel AZ alles op alles om de overwinning binnen te halen.
Helaas kijken ze al vroeg in de wedstrijd tegen een een achterstand aan van 7-1. Wederom door een goede service serie van Manon Beijer lopen ze die achterstand
in. Daarnaast loopt de pass beter waardoor Karlijn Mooren weer haar aanvallers weet te vinden. Bij de stand 14-11 met de service bij Rouveen besluit Kees Nijhuis om Danielle terug te wisselen voor Rianne. Rouveen serveert mede hierdoor verkeerd en zo gaat de winst terecht naar de dames

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.