Van Dorsten makelaars / MAZ HS 1 – Bas Autowas / V HS 1

Van Dorsten Heren 1 zonder punten terug uit Westenholte

Zaterdag 30 januari moest heren 1 aantreden tegen Bas Autowas uit Westenholte. Na de nederlaag van vorige week tijd om weer eens wat punten te behalen om de aansluiting met de subtop te behouden,

Wegens afwezigheid van Marijn van de Brink werd er in de eerste set gestart met Gerjan van Voorst en Thomas Bijl in de passing. Ook kreeg Thomas Liebe opnieuw de kans om zich te bewijzen op de diagonaal aanval.
Ook Jan vloedbeld de spelverdeler van heren 2 en jarenlang de vaste spelverdeler van Heren 1 werd aan de formatie toegevoegd.
In het begin van de wedstrijd ging de strijd gelijk op en waren de teams erg aan elkaar gewaagt. Meppel en Westenholte spelen al jaren tegen elkaar, kennen elkaar goed dus dat zorgt altijd voor een mooi strijd.

De organisatie bij de Meppelse formatie werd goed verzorgt echter ook Bas Autowas startte goed aan de wedstrijd, Tot 18-18 ging de stand gelijk op en wisten beide teams een goed side out spelt e spelen. Toch voerde Bas Autowas de service druk op en werd de passing onder druk gezet wat regelmatig leidde tot een “ ketser” of terwijl een foute passing die direct leidt tot een punt. Ook aanvallend had Meppel het moeilijk in deze laatste fase en al snel stond er 23-19 op het scorebord. Ook de laatste twee punten kon Meppel niet scoren en de eerste setwinst voor Bas was een feit.

Vasthouden aan de goede momenten en zorgen voor organisatie in blokkering en verdediging was het advies. De tweede set liepen de heren van van Dorsten al snel tegen een achterstand aan. Teveel persoonlijke fouten: er moest ingegrepen worden. Thomas Liebe wilde heel graag maar hij kon moeilijk tot scoren komen werd gewisseld voor Wietze Engwerda. Ook de spelverdeling werd gewisseld in de hoop dat Jan Vloedbeld wat extra kon brengen en de scorende aanvallers in stelling kon brengen. Het niveau van Bas Autowas was echter hoog en ze lieten weinig steken vallen. Regelmatig scoorden ze extra punten uit de service en de heren uit Westenholte liepen al snel uit naar 19-10. In de punten daarna wist Meppel de side out terug te halen echter de achterstand opgelopen in het begin van de set was onoverbrugbaar en zo ging de 2e set kansloos verloren met 25-13.

In set 3 bleef de formatie uit Meppel ongewijzigd. De passing was wisselvallig echter kwam Meppel beter tot scoren en kon goed in het spoor blijven van Bas. Tot 10-10 met Bas autowas aan service werd met 2 sprongservices de voorsprong opgezet. In deze fase werd het team van Westenholte
niet genoeg onder druk gezet met de service en mede ook door regelmatige servicefouten wordt het dan een lastig spelletje. Ook wist Bas met een eenmansblok de Meppeler aanval te verschalken. Al snel liep de achterstand op tot 19-13. In de laatste fase van de derde set konden beide teams hun side outs behouden echter verzuimde Meppel om echt aan te zetten. Het geloof en vertrouwen was er niet en set 3 ging verloren met 25-17.

Om niet helemaal puntloos weer naar Meppel af te reizen werd er weer gestart met de basisformatie van de eerste set. Het gaat niet vanzelf en met werklust moesten de Meppelers toch een punt binnen kunnen halen. In het begin van de set kon Meppel goed bijblijven echter weer liep Meppel richting de 10 al weer tegen een achterstand aan. Dit geeft weinig vertrouwen en ook was het geloof in een laatste puntje steeds verder verwijderd. De onnodige persoonlijke fouten in de aanval en service ligt gewoon te hoog. Iedere set kost dit de Meppeler mannen zeker 5-7 punten en dan wordt het lastig. Wanneer ere en mooie aanval werd opgezet werd deze door een goed verdedigend Bas opgelepeld en werd de aanval opgezet en scoorden men een direct punt.

Dat was de hele middag al het grote verschil, Meppel heeft moeite om te scoren en dan groei je als team ook niet in de wedstrijd. Ondanks een goede passing, verdedigende of aanvallende actie is Meppel de afgelopen wedstrijden niet in staat geweest om een basisniveau neer te zetten. Het gaat met pieken en dalen en de dalen zijn te groot waardoor het team regelmatig tegen zichzelf speeld. De wil is er echter leid dit nog niet tot de nodige overwinning. De laatste set in Westenholte ging verloren met 25-21. Kortom: 4-0 verlies. Een bittere pil echter gezien het spelbeeld van de afgelopen weken terecht.

Volgende week spelen de heren thuis tegen het eerste team van Balk. Wederom een kans om het tij te keren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.